Френският институт участва на София Прайд Филм Фест 2016

„Красивият сезон“ – прожекция последвана от дебат в Зала Славейков, понеделник, 13 юни от 18.15ч.

Оригинално заглавие: La belle saison

Език: френски
Превод: с български субтитри
Жанр: драма, романтичен
Франция, 2015, 105'
Режисьор: Катрин Корсини
Продуцент: Елизабет Перес
Сценарий: Катрин Корсини и Лорет Полманс
Със: Сесил дьо Франс, Изия Егелен, Ноеми Лвовски, Кевин Азаис, Летисия Дош, Брюно Подалиде

Любовта между две жени може да бъде не само неприкрито секси, но и съвсем истинска и затрогваща.

Ситуиран между идиличната френска провинция и улиците на Париж през 70-те години, Катрин Корсини разказва историята на 20-годишно фермерско момиче, чиято хомосексуалност провокира гнева на родителите й традиционалисти, които очакват тя да се омъжи за местно момче. Делфин предприема голяма промяна в живота си, като решава да се премести в столицата. Успява да си наеме апартамент и сменя работната престилка с кожено яке.


Не след дълго Делфин е привлечена от динамичната Карол, която е начело на група феминистки. Карол си има приятел, но двете жени бързо се поддават на привличането си и стават неразделна двойка. Блаженството им е нарушено, когато бащата на Делфин се разболява тежко и тя трябва да се върне във фермата, за да се грижи за него заедно с майка си. Карол трябва да избере дали да остане в Париж или да последва Делфин.

Паралелно на София Прайд Филм Фест и по случай София Прайд 2016, Френският Институт предлага две прожекций в рамките на регулярната си кино програма : 17 юни, петък, 19.00ч : Довиждане, Блонди ; 18 юни, петък, 19.00ч: За съвсем първи път

 https://www.facebook.com/SofiaPrideFilmFest/?fref=nf