Изключителен концерт на френския вокален ансамбъл « Les Métaboles » - Диригент Léo Warynski

Изключителен концерт на френския вокален ансамбъл « Les Métaboles » - Диригент Léo Warynski

В рамките на международен фестивала за християнска музика "Ангелогласие"

Заглавие на концерта: Франция – Америка, един континент и друг…

Зала: Френски институт, зала "Славейков"

Дата: 30 май, понеделник, от 19.00 ч.

Кликнете тук, за да видите програмата на концерта

Вход свободен до запълване на местата. Необходимо е да вземете предварително своите безплатни билети във Френския институт (от 16 май)

 

« Mécénat Musical Société Générale е меценат на вокалния ансамбъл Les Métaboles »

 

 

 

« С подкрепата на  Fondation Orange »

 

 

 

 

Вокален ансамбъл „Mетаболи“,

изключителен професионален хор,

за първи път в България !

 

Кои са „Метаболите” ?

Лео Варински  

Лео Варински е музикален директор на ансамбъл „Мултилатерал” и на вокален ансамбъл „Метаболи”, с подкрепата на Музикалния меценат „Сосиете Женерал” и фондация „Оранж”.

Следвал е оркестрово дирижиране в класа на Франсоа-Ксавие Рот във Висшата национална консерватория за музика и балет в Париж (CNSMDP).

Бил е канен да работи с многобройни ансамбли като оркестъра на Лауреатите на CNSMDP, ансамбъл „Ремикс”, ансамбъл „Мултилатерал”, ансамбъл „Модерн”, оперетния театър „Парижки фриволности”, оркестъра на Западногерманското радио в Кьолн, оркестър „Остинато” и хор „Аксентус”. 

Хорът

Създаден през 2010 г. по идея на Лео Варински, вокалният ансамбъл „Метаболи” е съставен от млади професионални певци, отдали се на репертоар от XX и XXI век за акапелни хорове.

Вокалният ансамбъл „Метаболи” се стреми да подкрепя съвременната музика и творчество, постоянно отдавайки дължимото на откривателския дух. Самото му име, вдъхновено от пиеса на Анри Дютийо (1916-2013), изградена около идеята за метаморфозата на организмите, напомня за способността на хора да се преобразява в зависимост от репертоара, съблюдавайки духа на времето. Вниманието, отделяно на музиката на днешния ден, личи в програмите на голям брой продукции, по подобие на програмата „Съгласуване на времената”.

От началото на своето съществуване, хорът работи в тясно сътрудничество с Димитри Чесноков, френско-руски пианист и композитор.

Сътрудничил е също с „Оркестъра на вековете” в Лион и в Париж („Ноктюрни“ на Дебюси, Playing for Pleyel), с Лондонската филхармония в зала Плейел  („Бохеми“ от Пучини), а също и с Филхармоничния оркестър на Радио Франс в театър „Шатле“ (Atom Heart Mother , Pink Floyd).

„Метаболите” ни канят на среща в понеделник, 30 май 2016 г., от 19:00 ч. в София, зала „Славейков“. Ще ни представят уникална програма, специално приготвена за този изключителен концерт, под надслов „Франция – Америка, един континент и друг...“ (Франсис Пуленк, Клод Дебюси, Морис Равел, Ерик Уитакър, Самюъл Барбър, Арон Копланд и Мортен Лауридсен)

Вход свободен (**) до изчерпване на местата в залата.

(**)Необходимо е да вземете предварително своите безплатни покани във Френския институт (от 16 май)