Организиране на събитие в зала "Славейков"

Зала "Славейков"

През април 2014 година, в реновираната сграда на Френския институт, отвори врати легендарната зала „Славейков“.  Позната като една от  най-добрите камерни концертни зали в София, зала Славейков запазва автентичния си вид, тъй като е класифицирана като част от ансамблов паметник на културата.

Следвайки амбицията на Френския институт, да създаде истинско културно средище в сърцето на София, залата, с капацитет 125 места, е адаптирана да приема събития от различен тип – конференции, дебати, концерти, кинопрожекции, театрални постановки, танцови спектакли, модни събития, приеми...                        

За да отговаря на нуждите на всяко събитие, залата е оборудвана с модерна техника: озвучителна система, система за мултимедийни прожекции, екран 3,6х4 м, дигитална кино машина, театрално осветление, осветление за сценични ефекти, кабина за симултанен превод.

Освен културната програма на Френския институт, в зала „Славейков“ могат да бъдат организирани и събития на партньори на института.

Това уникално пространство с единственото по рода си техническо оборудване, може а бъде предоставено наши партньори по запитване, в рамките на партньорство. Условията за организиране на събитие в залата ще намерите във прикачения файл

С цел популяризиране на френското кино в България, културната програма на Френския институт включва регулярни кино прожекции на френски филми за деца и възрастни в зала Славейков.

Ежеседмичната програма на прожекциите е :

Всеки петък от 19:00 и всяка събота от 14:00 и 16:00,

В този времеви период, организирането на събития от партньори на института в зала Славейков не е възможно.