Изцяло дигитализирано образование?

Срещите на бъдещето
с
Ален Тийе


11 януари 2016 (понеделник)
18.30 – 20.
00 ч.

 Дебат във Френския институт в България
пл. „Славейков“ 3 , София 1000

Вход свободен, симултанен превод френски / български

„Срещите на бъдещето“ е поредица от дебати, организирани от Френския институт, които ще засегнат предизвикателствата на нашето време, представени по общодостъпен начин от водещи учени.

Срещите на бъдещето се фокусират върху настоящите и бъдещите промени, които се случват със света и обществата ни, и ще търсят отговори за новите предизвикателства, пред които се изправяме, с акцент върху иновациите, технологичния прогрес и обещаващия успех на научноизследователската дейност, които биха могли да допринесат за по-добрия живот на обществата ни, или пък обратно – да ни отчуждят.

Публичен дебат на тема „Изцяло дигитализирано образование?“, ще се проведе на 11 януари (понеделник), от 18.30 до 20.00 ч. във Френския институт. Ален Тийе, ръководител на отдел във френското министерство на образованието, и Светлин Наков, генерален директтор на Software University, ще обсъдят  мястото на цифровизацията в образованието и темата за изграждане на Цифровото училище – не само технологичен, но също политически и социално значим проект в областта на образованието.

В сутрешните часове от 10.30 до 11ч. на вълните на Българското национално радио в предаването „Хоризонт до обед“ Ален Тийе и Светлин Наков ще дебатират по същата тема с журналистката Ирина Недева.

Ален Тийе е преподавател и експерт в областта на цифровизацията в образованието. Той е ръководител на Департамента по развитие и разпространение на цифровите ресурси към Дирекцията по цифровизация в образованието във френското Минситерство на националното образование, на висшето образование и на науката.

/media/dd/b9/ada5f16636d26ef9dc7f2a772ac8/affiche_debat_11janv2016_bg.pdf