Заключителен концерт на участниците в Майсторския клас на проф. Иван Дреников

Френският институт в България, Фондация „Духовното наследство на Панчо Владигеров” , къща музей „Панчо Владигеров” и фондация „Консонанс” Ви канят на заключителния концерт на участниците в  Майсторския клас на проф. Иван Дреников, който ще се състои на 11 ноември 2015 година от 19 часа в зала „Славейков”.

Иван Дреников притежава всичко, което би трябвало да се очаква от един истински артист - не само техническо майсторство, което при него получава естествена изява, но също и оригиналността на  истинския талант .  И според  мен това е най-добрият комплимент, който може да бъде даден....

Алексис Вайсенберг

  

 

Иван Дреников е блестящ пианист и преподавател, човек, който носи света и историята в себе си като наследство от миналото, от житейския и творческия му път. Това се излъчва и предава в разговор, свирене и присъствие.  Стремителната кариера на Дреников  го превъща в легенда  - стотици зали, оркестри, диригенти от най-висока класа,  концертни изяви по всички континенти със звезди от първа величина. Само в Париж те са над 20, в най-престижните зали на френската столица. Журира международни клавирни конкурси,  провежда майсторски класове в различни краища  на света. Почетен член е и на Европейската академия за изкуства в гр. Антиб – Франция.    

 За организаторите на майсторския клас той е особено ценен и като един от любимите ученици по пиано и композиция  на проф. Панчо Владигеров,  първи изпълнител на негови произведения.