04/11Tempus Fugit: Лекция на Сузане Мартин, хореограф и изследовател

Photo Credit : Lars Åsling, Urs Schmid

Френският институт в България и Гьоте-институт България ви канят на 4 ноември 2021 г. от 16:00 ч. на онлайн лекцията "Да танцуваш (промяната на) възрастта" на немският хореограф и изследовател Сузане Мартин. Лекцията ще бъде излъчена във Facebook профила на Френски институт в България.

Сузане Мартин ще говори за танц и възраст въз основа на своето артистично изследване, превърнало се в дисертационен труд „Dancing Age(ing)”, който се занимава с потенциала на танца за развиване на критическа позиция към доминиращите концепции за възрастта и остаряването.

Сузане Мартин (PhD, Берлин) e хореограф, изпълнител, изследовател и преподавател в олбастта на съвременния танц. Тя представя своята работа, солови и групови спектакли, на едни от най-големите сцени и фестивали по света. Артистичната й практика и изследователска работа се фокусират върху импровизацията като хореографска практика, критически рефлексии върху стареещото тяло, контакт импровизация, методи за артистично изследване и базирани на импровизация  подходи към ученето, произвеждането и разпространението на знание. Сузане Мартин е представяла работата си на фестивали като International Dance and Theatre Festival (Gothenburg), Aerowaves (London), Nottdance (Nottingham), Opera Estate (Bassano del Grappa), Tanec Praha (Prague). Докторската й дисертация Dancing Age(ing) е публикувана през 2017 г. В момента тя работи върху постдокторско изследване към Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL), което се занимава с танцовата импровизация и нейния потенциал да преосмисли и да развие процесите на учене и изследване в контекста на техническия университет. 

 Лекцията e на английски език.

---

Лекцията е част от програмата "Танц и възраст", курирана от Мира Тодорова в рамките на проекта проект „Tempus Fugit“.

Проект "Tempus Fugit" се рганизира от Гьоте - институт България и Френски институт в България, в сътрудничество с „Метеор“, Ани Васева и Боян Манчев, и Мира Тодорова, в рамките на Френско-германски културен фонд.

Снимки: Lars Åsling, Urs Schmid