11 ноември, събота: френски филми в зала Славейков на Френския институт

Моля ви да имате предвид, че тази седмица прожекцията на филм, която по традиция е в петък, ще бъде в събота, 11 ноември.

 

11 ноември, събота, 14.00 ч., зала Славейков: Кирику и вещицата
анимационен филм за деца, само на френски, без субтитри

 

11 ноември, събота, 16.00 ч., зала Славейков: Хубавият сезон

 

Вход с билети (4 лв.) или с валидна абонаментна карта

 

 

 

KIRIKOU ET LA SORCIÈRE

Synopsis
En Afrique, un tout petit bonhomme vient au monde et déclare : "Je m'appelle Kirikou". Une sorcière superbe et cruelle, Karaba, a jeté un terrible sort : la source est asséchée, les villageois rançonnés, les hommes sont kidnappés et disparaissent mystérieusement. "Elle les mange", disent les villageois... Kirikou veut délivrer le village et découvrir le secret de la méchanceté de Karaba.

 

Език: френски
Превод: с български субтитри
Жанр: драма, романтичен
Франция, 2015, 105'
Режисьор: Катрин Корсини
Продуцент: Елизабет Перес
Сценарий: Катрин Корсини и Лорет Полманс
Със: Сесил дьо Франс, Изия Егелен, Ноеми Лвовски, Кевин Азаис, Летисия Дош, Брюно Подалиде

Любовта между две жени може да бъде не само неприкрито секси, но и съвсем истинска и затрогваща.

Ситуиран между идиличната френска провинция и улиците на Париж през 70-те години, Катрин Корсини разказва историята на 20-годишно фермерско момиче, чиято хомосексуалност провокира гнева на родителите й традиционалисти, които очакват тя да се омъжи за местно момче. Делфин предприема голяма промяна в живота си, като решава да се премести в столицата. Успява да си наеме апартамент и сменя работната престилка с кожено яке.


Не след дълго Делфин е привлечена от динамичната Карол, която е начело на група феминистки. Карол си има приятел, но двете жени бързо се поддават на привличането си и стават неразделна двойка. Блаженството им е нарушено, когато бащата на Делфин се разболява тежко и тя трябва да се върне във фермата, за да се грижи за него заедно с майка си. Карол трябва да избере дали да остане в Париж или да последва Делфин.