Кино през април

 

с подкрепата на Peugeot

 

 

Субтитри на български език 

 

 

Вход с билет или с абонаментна карта

петък 19 април, 18:30 ч. 

Ревността

2011, Драма, Фикция, 77'

Режисьор: Филип Гарел

В ролите: Луи Гарел, Анна Муглалис, Ребека Конвенант и др.

 

 Луи напуска съпругата си, от която има дете, за Клавдия. И двамата са актьори. Единият получава роля след роля, а другият не играе изобщо. Скоро Клавдия се бои, че той би могъл да я напусне, постепенно и той започва да се страхува. Насред всичко това е Шарлот, дъщерята на Луи. Постепенно, ревността завладява всеки един от тях…

събота 20 април, 16:00 ч. 

 Лулу разголена

2013, Драматична комедия, 90'

Режисьор: Солвейг Анспах

В ролите: Карин Виар, Були Ланерс, Клод Женсак и др.

 

След провалено интервю за работа, Лулу напуска съпруга си и трите си деца. Тя се възползва от няколкото свободни дни, сама, на брега, без чувство за вина. По пътя тя среща странна птица, закриляна от своите братя, старица, която умира от скука и служителка, тормозена от своята шефка...Три съществени срещи, които помагат на Лулу да преоткрие своя стара познайница: самата себе си.

петък 12 април, 18:30 ч. 

Министърът

2011, Драматична комедия, Фикция,115'

Режисьор: Пиер Шолер

В ролите: Оливие Гурме, Мишел Блан, Забу Брайтман, Силван Дебле и др.

 

Сен-Жан, министър на транспорта, удържа фронта във все по-комплициран, забързан и враждебен свят. Но всичко е неразривно свързано и взаимно изключващо се. Какви жертви са готови да направят хората? До каква степен държавата обзема тези, които й служат? С този виртуозен филм, след „Версай“, Пиер Шолер грабва 3 награди Сезар за 2012 г.: за най-добър сценарии, най-добра музика и най-добър актьор в поддържаща мъжка роля за Мишел Блан.

 

събота 13 април, 16:00 ч. 

Гранд Централ

2013, Драматична комедия, 95'

Режисьор: Ребека Злотовски

В ролите: Таар Раим, Леа Сейду, Оливие Гурме и др.

 

Хари се прехранва от различни временни ангажименти, но ето че съвсем случайно получава работа в атомна електроцентрала. Тук в близост до реакторите, в среда с повишена радиоактивност той се влюбва в Карол, съпругата на Тони. Забранената любов и радиацията постепенно обладават Хари и всеки следващ ден се превръща в заплаха…

петък 5 април, 18:30 ч. 

Хора и птици

2012, Драматична комедия, Фикция, 127'

Режисьор: Паскал Феран

В ролите: Анаис Демустие, Джош Шарл, Рошди Зем и др.

 

По време на кратък престой в хотел заради прекачване, близо до парижкото летище, американец решава коренно да промени живота си и остане там, вместо да вземе самолета, който трябва да го отведе на важна среща. Няколко часа по-късно, млада камериерка става свидетел на свръхестествено явление. И двамата внезапно започват да виждат света с други очи.

 

събота 6 април, 16:00 ч. 

 Белите рицари

2015, Драма, 112'

Режисьор: Жоашим Лафос

В ролите: Венсан Линдон, Луиз Буржоан, Валери Донцели, Реда Катеб и др.

 

Жак Арно, Президент на НПО "Move for Kids", подготвя ударна хуманитарна операция в африканска държава: евакуирането на 300 сираци на детска възраст, жертви на гражданската война. Специално изпратен транспортен самолет ще ги отведе до Франция, където ги очакват родители - кандидат-осиновители, финансирали операцията.