Кино през октомври

 

с подкрепата на Peugeot

 

 

Субтитри на български език 

Вход с билет или с абонаментна карта

петък 25 октомври, 18:00 ч.

В мъглата

2017, Драма, Фикция, 89 мин.

Режисьор: Данел Роби

В ролите: Ромен Дюри, Олга Куриленко, Фантин Хардуин

Париж е потънал в странна смъртоносна мъгла, а оцелелите се опитват да намерят убежище по високите етажи на сградите. Без никакви вести, без електричество, без вода нито храна, малко семейство се опитва да оцелее… С течение на времето стигат до извода, че спешна помощ няма да пристигне, а за да оцелеят ще се наложи да опитат късмета си в мъглата….

 

събота 26 октомври, 13:00 ч.

Новото момче

2017, Драматична комедия, 81 мин.

Режисьор: Руди Розенберг

В ролите: Рафаел Гренасия, Гийом Клу Русел, Джошуа Раках

Първата седмица на Беноа в новото му училище не протича както се е надявал. Тормози го бандата на Шарл – момчета от простолюдието, а единствените ученици, които го посрещат благосклонно му изглеждат  „задръстени“. За щастие се появява Йоанна, красива шведка, с която Беноа се сприятелява и която го очарова.

 

петък 4 октомври, 18:00 ч.

Не е негов тип 

2013, Драматична комедия, 112 мин.

Режисьор: Люка Белво

В ролите: Емили Декен, Лоик Корбери, Сандра Нкаке

Клеман, преподавател по философия от Париж, е назначен в Арас. Бездеен, той среща хубавата фризьорка Дженифер, която става негова любовница. Ако животът на Клеман се ръководи от Кант и Пруст, то Дженифер живее в ритъма на четене на списания и караоке вечери с приятелки. Въпреки всичко те изживяват красива любов. Но може ли това да продължи?

 

 

събота 5 октомври, 13:00 ч.

Татко Лола

2017, Драма, 95 мин.

Режисьор: Надир Мокнеш

В ролите: Фани Ардан, Тюфик Джалаб, Надя Каси

След смъртта на майка си, Зино, син на алжирски имигранти, научава, че баща му не се е прибрал в Алжир, както винаги е смятал, а се е преместил да живее в Камарг. Тръгва да го търси и открива, че той е сменил пола си и се е превърнал в жена още преди 25 години…