Кино през юли

 

с подкрепата на Peugeot

 

 

Субтитри на български език 

Вход с билет или с абонаментна карта

 

петък 26 юли, 18:00 ч.

Болката

2017, Драма, 122 мин.

Режисьор: Еманюел Финкел

В ролите: Мелани Тиери, Беноа Мажимел, Бенджамин Биоле

Юни 1944 - Франция е все още под германска окупация. Писателят Робер Антелм, важна фигура на Съпротивата, е арестуван и депортиран. Младата му съпруга Маргьорит, писателка и участничка в съпротивата, се запознава с френски агент от Гестапо, Рабие. Готова на всичко, за да намери съпруга си, тя започва двойствена връзка с този съмнителен мъж - единственият, който може да й помогне…

 

петък 19 юли, 18:00 ч.

Да вдигнем чашите

2018, Документален, 95 мин.

Режисьор: Брюно Совар

От десетина години, сред винарите цари безпокойство -  грози  ги настъпваща контракултура по подобие на рока, изместен навремето от пънка. Почти навред във Франция, и по-конкретно в Окситания, щастливи бунтари завземат лозарските райони, за да сътворят виното, което обичат: натурално и без примеси. 

събота 20 юли, 13:00 ч.

Луна

2017, Драма, 93 мин.

Режисьор: Елза Дирингер

В ролите: Летисия Клеман, Род Парадо, Лина Кудири

Луна живее в околностите на Монпелие и работи в зеленчуково стопанство. Тя е красива, забавна и се радва на живота. Готова е на всичко, за да съхрани любовта на Рубен. Една вечер, след обилна почерпка, със свои приятели те малтретират непознат младеж. Няколко седмици по-късно, същият се появява отново в живота на Луна…

 

петък 5 юли, 18:00

Документален филм за творчеството на архитект Одил Дек

Вход свободен!

За повече инфо

събота 6 юли, 13:00

Нека и момичетата ритат

2017, Комедия, 90’

Режисьор: Жулиен Халар

В ролите: Макс Бублил, Ванеса Гид, Брюно Лоше и др.

Реймс през 1969 г. За да предизвика своя директор, Пол Кутар, неукротим сваляч и спортен журналист във всекидневника Льо Шампеноа, решава да организира футболен мач за жени. Най-големият му опонент, Еманюел Брюно, секретарка на директора, се оказва задължена да му помогне. Несъзнателно, те поставят началото на първия екип по женски футбол във Франция. 

 

петък 12 юли, 18:00 ч.

В мъглата

2017, Драма, Фикция, 89 мин.

Режисьор: Данел Роби

В ролите: Ромен Дюри, Олга Куриленко, Фантин Хардуин

Париж е потънал в странна смъртоносна мъгла, а оцелелите се опитват да намерят убежище по високите етажи на сградите. Без никакви вести, без електричество, без вода нито храна, малко семейство се опитва да оцелее… С течение на времето стигат до извода, че спешна помощ няма да пристигне, а за да оцелеят ще се наложи да опитат късмета си в мъглата….

 

събота 13 юли, 13:00 ч.

Учителят

2017, 106’, Комедия

Режисьор: Оливие Аяш-Видал

В ролите: Дени Подалидес, Абдулай Диало, Табоно Тандия

Четиридесетгодишният Франсоа Фуко е преподавател по литература в престижния лицей Анри IV в Париж. Поредица от събития го принуждават да приеме преместване в колеж от предградията, попадащ в приоритетна зона за укрепване на образованието. Той очаква най-лошото. И с право.