Кино през декември

 

с подкрепата на Peugeot

 

 

Субтитри на български език 

 

 

Вход с билет или с абонаментна карта

петък 28 декември, 18:30 ч. 

Не е негов тип

2013, Драматична комедия, 112'

Режисьор: Люка Белво 

В ролите: Емили Декен, Лоик Корбери, Сандра Нкаке

Клеман, преподавател по философия от Париж, е назначен в Арас. Бездеен, той среща хубавата фризьорка Дженифер, която става негова любовница. Ако животът на Клеман се ръководи от Кант и Пруст, то Дженифер живее в ритъма на четене на списания и караоке вечери с приятелки. Въпреки всичко те изживяват красива любов. Но може ли това да продължи?

 

 

петък 7 декември, 18:30 ч.

Презрението

1963, 110’, Драма

Режисьор: Жан Люк Годар

В ролите: Брижит Бардо, Мишел Пиколи, Джак Паланс

Вдъхновен от романа на Алберто Моравия, филмьт разказва за бавната и постепенна раздяла на една двойка. Пол Жавал, сценарист, и неговата млада съпруга изглежда образуват неразделна двойка. На пръв поглед незначително произшествие с продуцент ще накара младата жена да изпита дълбоко презрение към съпруга си.  

събота 8 декември, 16:00 ч.

French Cancan 

1954, 97’, Драматична комедия, Драма

Режисьор: Жан Реноар

В ролите: Жан Габен, Мишел Пиколи, Мария Феликс

 Лола, танцьорка, споделя своите прелести на с Данглард, собственик на Paravent Chinois и Уолтър, щедър меценат на заведението. Когато Уолтър се оттегля от дейността, Данглард решава да възроди старинен танц. Това е канкана, който той преименува French Cancan, и възлага изпълнението му на красивата перачка Нини, с която наскоро се е запознал.

петък 14 декември, 18:30 ч.

Торил

2016, 84’, Фикция

Режисьор: Лоран Тесие

В ролите: Венсан Ротие, Бернар Бланкан, Тим Сейфи

В южна Франция, Филип научава, че баща му Жан-Жак, обезсърчен и изправен пред фалит земеделец, е направил опит за самоубийство. Докато брат му, реставратор, е претрупан от работа, Филип решава да спаси стопанството. Хрумва му да предложи на Жозе, наркотрафикант, да складира и пласира стоката си през склада на бащата, на пазара на земеделска продукция…

събота 15 декември, 16:00 ч.

Очи без лице 

1959, 88’, Драма

Режисьор: Жорж Франжу

В ролите: Пиер Брасьор, Алида Вали, Едит Скоб 

Професор Женесие претърпява автомобилна катастрофа с дъщеря си Кристян. След тази драма, тя остава обезобразена и живее в изолация. Женесие, обзет от чувство за вина, решава да насочи проучванията си към трансплантацията на кожа. В лабораторията си, той прави садистични експерименти върху живи същества. Без да подозира ужасяващите практики на баща си, Кристян мечтае за красотата от едно време…

 

 

петък 21 декември, 18:30 ч.

Френската връзка 

2014, 135’, Криминален екшън

Режисьор: Седрик Хименес

В ролите: Жан Дюжарден, Жил Лелуш, Селин Салет

 

Марсилия. 1975. Пиер Мишел, млад магистрат, дошъл от Мец със семейството си, е назначен за съдия на организираната престъпност. Той решава да се заеме с Френската връзка, мафиотска организация, която изнася хероин в целия свят. Пренебрегвайки всички предупреждения, съдия Мишел води сам битка срещу Гаетано Дзампа, емблематична фигура в криминалните среди и неуловим кръстник.  

 

 

събота 22 декември, 16:00 ч.

Полина 

2016, Драма, Фикция, 108 мин.

Режисьор: Анджелин Прелджокадж

С участието на: Анастасия Шевцова, Вероника Жовницка, Жулет Бинош

 Русия, през 90-те. Възпитана от детинство в дух на строгост и взискателност от професор Божински, Полина е обещаваща класическа балерина. В момент, когато се готви да се присъедини към престижната трупа на Болшой театър, тя присъства на представление на съвременен балет, което дълбоко я поразява.